Dominique Meyer
 

Stock 4Dominique Meyer is rechercheur bij de Landelijke Recherche. Hij geeft leiding aan zijn enthousiaste team, en werkt liever op straat dan dat hij op het bureau blijft. Hij is niet vies van overwerk, en verwacht dat ook van zijn medewerkers.

 

Zijn allerbeste vriend Markus Dubois is officier van justitie bij het Landelijk Parket van het Openbaar Ministerie. Toevalligerwijs werken ze samen, wat voor beiden prettig is. Markus kent Dominique en diens tweelingzus Valérie sinds hun geboorte. Hij beschermde zijn acht jaar jongere vriendje en vriendinnetje altijd, maar toen Dominique ouder werd, was het andersom. Sindsdien laat hij Markus niet meer uit het oog.

 

Het lag voor de hand dat Markus met Valérie trouwde. Hij is trouw aan haar, maar wordt toch in de gaten gehouden door Dominique, die niet wil dat hij ooit met een ander gaat. Zelf kijkt de rechercheur graag naar mooie vrouwen, maar hij waakt ervoor dat Markus dat niet doet.

 

Dominique is niet perfect. Soms vliegt hij op, maar meestal wordt hij dan gecorrigeerd door Markus. Dat accepteert hij, omdat hij zijn vriend erg respecteert.

 

Politieauto